Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04Beijing nyår 2010 del 8


4/1 Gärna Bangalore, men inte nu

Efter en knappt  fyra timmar lång flygtur trodde vi i det till sista plats fullsatta planet att det var dags att ta mark. Istället tillkännagav kapten att  den tjocka dimman i Cochin alls inte tillät någon landning, han skulle istället ta oss till Bangalore, 30 mil och 20 minuters flygresa därifrån. Det har jag aldrig varit med om förr, att destinationen ändras under flygturen. Medpassagerarna (80 % indier), tog det med jämnmod. Kändes som att de varit med om värre incidenter i sina dagar.

Nåväl, landningen ni Bangalore gick bra, Sedan vidtog väntan i planet. Kanske skulle dimman lätta och och landningstillstånd kunna utfärdas. En timme senare fick vi veta att så inte var fallet, det skulle bli att ”övernatta” i Bangalore (klockan var ca 6 på morgonen).

Nu vet jag hur lång tid logistiken tar kring att få ut hundratals trötta passagerare, informera, vänta på bagage,  pappersexercis, skjutsa till ett närliggande hotell med taxi etc. Ca 4 timmar. Rätt bra i alla fall då allt naturligtvis fick improviseras efter hand. Förutom ett svimningsanfall tog alla det väldigt lugnt, trots att det såklart var många som missade möten, anslutningsflyg etc. En representant från Rajah stod troligen och väntade på mig i Cochin för 2 timmars biltransfer till resorten. Jag fick tag på min researrangör Cecilia Puritz (bra service, svarade 04 på natten) som lovade informera Rajah.


Mina erfarenheter av it-metropolen Bangalore

Hotellet, Capitol, var bra. Till och med en massagestol på rummet (om än trasig). Att somna vid 10 lät sig dock inte göras trots att jag vid det här laget var väldigt trött, hade inte blivit nån sömn på över ett dygn eller så, tidszonerna snurrade i skallen. Jag ville heller inte missa information om avgångstid, som ändrades med jämna mellanrum. Nu är det bussfärd 16.30 och flyg 20 som gäller. Jag väntar på bussen och dagdrömmer om doshor, abhyanga, garshana och att gilla läget..

Gå vidare till Kerala ayurveda del 1