Ugglapraktiken 08-642 51 62
Lisa Uggla - 070-202 03 04Beijing nyår 2010 del 6


2/1 Akrobater lyfte kvällen

Linglings födelsedag, så självklart var hon huvudpersonen. Som nybliven 8-åring ville man softa lite på morgonen, så Mr He körde inte fram bilen förrän 11, men destination Dongzhing, ett distrikt med gammal bebyggelse, ”hutonger”. Här finns Belltower och Drumtower, byggnader varifrån man tidigare slagit fast tid på morgonen och på kvällen.

Området andades verkligen ”gamla” Beijing, om man bortser från bilarna som ju finns överallt. Restaurangerna och barerna var små charmiga ”krypin”, med en genuin känsla men med en viss uppdatering. ”Spotta matrester på bordet och förvara sedan på golvet” är till exempel bortlagt. Det var beteendet som gällde under Ullis och min inte fullt lika gourmandiskt inriktade Kinaresa -87.

En vända till Pearlmarket stod också på Linglings önskelista. Marknaden är förstås också teknikfreakens eldorado (vilket barn blir i tidig ålder). Själv gick jag därifrån med några fodral till iPad. Trots att jag ju inte har någon. Ännu…

Män med makalösa muskelfibrer

Hamsterhjul med alternativ användning

På kvällen uppfylldes. Linglings (och min egen) önskning; akrobatik i den högre skolan på Chaoyang theatre. Vilken precision, koncentration, styrka och kontroll! Framfört med distans och humor, i ett häftigt tempo. Bör inte missas under Beijingbesöket!

Vi avslutade kvällen (och vår gemensamma vistelse) med kinesisk hämtmat och Sydafrikanskt Malbecvin! Great Wall (vinet alltså) kan inte riktigt matcha den smakrika och spännande kinesiska maten.

Slutet gott på en härligt innehållsrik men relaxad vistelse. Eller kanske inte riktigt…

Gå vidare till del 7